uutisia -  Reunalla-elokuva -  yhteystiedot -  korkean paikan leiri -  linkkejä
Traileri
Editor: Johannes Salonen

 

Elokuvan kaverusporukan suonissa virtaa tupla-annos testosteronia ja tripla-annos adrenaliinia. Rento hengailu ja tavanomaiset harrastukset eivät tule kysymykseen. Kaikki missä voi kuolla ja mikä on luvatonta, on kivaa. He liikkuvat halutessaan tavalla, joka tuntuu normaaleista ihmisistä fysiikan lakien vastaiselta.

Primitiiviset vaistot kuohuvat pinnassa ja machomaiset elkeet saattavat näyttää ulkopuolisesta täysin käsittämättömiltä. Kun porukkaan tulee uusi uros, Tero, ovat päähenkilön, Jaskan, ja tämän kemiat koetuksella. Jaskasta tuntuu, että Tero tunkee hänen reviirilleen, mikä taas purkautuu varsin agressiivisella tavalla. Viimeinen pisara on Teron ja porukan ainoan tytön, Saaran, kiinnostus toisiinsa. Kuinka pitkälle asiat voivat mennä, kun jonkun silkka olemassaolo ottaa päähän?

Pääosissa

Kari Ketonen "Jaska"

Kari Ketonen valmistui Teatterikorkeakoulusta v. 1997.
Keskeisissä rooleissa mm.
"Kultakuume.com" tv-sarja
"Pelikaanimies" elokuva
(parhaan miespääosan Jussi-ehdokkuus 2004)
"osasto 5" -tv-sarja
"Gourmet club" -tv-elokuva, Snapper Films
(Parhaan TV-elokuvan Venla-palkinto 2004)

"Ketonen & Myllyrinne"-komediasarja 2006

"Tali-Ihantala" elokuva
Lisäksi muita tv-töitä sekä teatteria, radiokuunnelmia ym.

Mervi Takatalo "Saara"

Mervi Takatalo opiskelee Tampereen yliopiston näyttelijäntyönlaitoksella.
Keskeisissä rooleissa mm.
"Juulian Totuudet" -tv-sarja, Talent House
(Telvis 2002, Paras Draamasarja
Prix Italia 2002, Paras Draamasarja)
Jatulin tarha, 2002, Helsinki-filmi, TV1
Hymypoika, 2003, Helsinki-filmi
Me Stallarit, 2004, Moskito Television, MTV3

"Kummelin Jackpot"

"Ganes"

"Sydänjää"
lisäksi lukuisia teatteritöitä

Pete Lattu "Tero"

Pete Lattu valmistui Teatterikorkeakoulusta 2006.
keskeisissä rooleissa mm.
“Salatut Elämät” -tv-sarja, 1999-2000
“Saippuaprinssi”, Helsinki-Filmi
“Grease” musikaali, Helsingin Kaupunginteatteri

"Tali-Ihantala" elokuva
lisäksi lukuisia teatteritöitä
yllätysesiintyjä-ohjelmatoimisto

Kari Hevossaari “Mika”

Kari Hevossaari valmistui Teatterikorkeakoulusta 2006.
rooleissa mm.
“Menolippu Mombasaan”, CineMakers
“Hokkasen näköinen nainen” -minisarja, Edith Film, TV1

"Tali-Ihantala"-elokuva
Lisäksi lukuisia teatteri- ja musiikkitöitä
yllätysesiintyjä-ohjelmatoimisto

Marc Gassot"Pequ"

Marc on valmistunut TeaKista 2002 ja palannut hiljattain Suomeen jatko-opintojen parista Ranskasta.
rooleissa mm.
"Väärät kengät" tv-elokuva, Säihky Oy 2004
"Hengittämättä ja nauramatta", Blind Spot Pictures 2002
"Hovimäki" -tv-sarja
"Sairaskertomuksia" -tv-sarja

"Tali-Ihantala"-elokuva

"Käenpesä"-tv-sarja

"Gourmet Club"-tv-elokuva

"Tahdon asia"-tv-sarja

 

 

 

 

TRAILERI

Katso Reunalla -traileri
Traileri
Leikkaaja: Johannes Salonen

Kertomus Reunalla-elokuvan synnystä

Reunalla-elokuva sai alkunsa syksyllä 2003, kun aloin kirjoittaa käsikirjoitusta. Pyysin mukaan projektiin ystäväni Jani Pinomaan ja aloimme suunnitella toteutusta. Kaipasimme mukaan jonkun tuottajan, jolla olisi ammattitaitoa ja tahtoa auttaa projektia eteenpäin. Jani tunsi entuudestaan hyvin Petteri Lehtisen, joka työskenteli tuottajana mainoselokuvayhtiö Motel Royalissa, ja piti tätä asiallisena miehenä tiimiimme. Esittelimme projektin Petterille joulukuussa 2003 ja tämä lupautui tulemaan mukaan. Petteri konsultoi aiheesta joidenkin tahojen kanssa, mm. Roope Lehtisen (ei tietääkseni sukua), ja oli sitä mieltä että elokuva saataisiin tuotantoon aikaisintaan puolentoista vuoden päästä. Olimme skeptisiä rahoituksen saamisen suhteen ja halusimme Janin kanssa kuvata elokuvan jo seuraavana kesänä keinolla millä hyvänsä. Lähdimme siitä että rahaa tuskin saadaan, mutta tehdään elokuva silti. Asia oli päätetty ja aloimme haalia tarvittavia ihmisiä ja kalustoa kasaan. Kevään ajan pidimme tiuhaan palavereja, joissa muokkasimme käsikirjoitusta ja organisoimme asioita. Seuraava askel oli näyttelijöiden hankkiminen.

Haasteellisimmalta tuntui naispääosan löytäminen. Rooliin tarvittaisiin nainen, jolla olisi näköä, asennetta ja persoonallisuutta. Siskoni Jaana tunsi Mervi Takatalon ja ehdotti häntä rooliin. Olin tavannut Mervin pari vuotta aikaisemmin ulkosaaristossa kuvatun tv-elokuvan kuvauksissa ja nähnyt hänet Julian Totuuksissa ja parissa Sibelius-lukion musikaalissa. Tapasin Mervin ja esittelin projektin hänelle. Hän kiinnostui ja lupautui siltä istumalta mukaan. Samana päivänä istuin ravintola Rytmissä ja näin Pete Latun kävelevän sisään. Tajusin heti että hänet on saatava jompaan kumpaan keskeiseen miesrooliin. Esittäydyin Petelle ja kerroin projektista. Hän kuunteli tyynesti ja lupasi tutustua käsikirjoitukseen. Tunnin kuluttua Pete soitti minulle. Hän oli lukenut käsikirjoituksen ja oli aivan innoissaan. Hän lupautui projektiin mukaan. Jani suositteli mukaan porukkaan Kari Ketosta, jonka oli tavannut TV-sarja Osasto 5:n kuvauksissa samana keväänä. En tiennyt Karista mitään (Kari ei ollut vielä silloin ollut parhaan miespääosan Jussi-ehdokkaana). Tapasimme kahvin merkeissä ja hän oli sopivan oloinen ja näköinen tyyppi kaverusporukkaan. En tiennyt vielä mihin rooliin, ennenkuin hieman enemmän aikaa vietettyämme ymmärsin hänen olevan täydellinen johtaja porukalle. Päärooli oli Karin. Pian minulle soitti nuori näyttelijä nimeltään Kari Hevossaari. Kari oli Peten hyvä kaveri ja oli kuullut projektista. Hän halusi mukaan hinnalla millä hyvänsä. En ehtinyt tavata Karia ennen kuin hän lähtisi Peten kanssa kuukaudeksi moottoripyöräreissulle Eurooppaan. Kun pyysin Karia kuvailemaan itseään, vastasi hän miettimättä: "Mä oon vähän niin kuin Pete, mutta parempi." Ainakin asenne tuntui olevan kohdallaan. Petteri tapasi Karin ja puhui myönteisesti tämän puolesta. Kari otettiin mukaan. Myöhemmin tajusin tavanneeni Karin Simo Halisen tv-elokuvan kuvauksissa ja panneeni erityisesti merkille hyvän ja kykenevän persoonan. Olin varsin tyytyväinen.

PÄIVÄ 1 JA 2

Kesän alussa kuvasimme ensimmäiset kaksi päivää kohtausta, jossa päänäyttelijöistä oli mukana ainoastaan Kari Ketonen. Yhteistyö Janin kanssa toimi todella hyvin, ja teimme hurjia kuvia. Kuvasimme silloisessa poikamiesboksissani Sörnäisissä, kuudennessa kerroksessa. Tarinassa päähenkilö Jaska pakenee hoitonsa luota kiiveten ylempään kerrokseen kun kämppään yhtäkkiä paukkaa pelottavan näköinen poikaystävä (Kosti Lehikoinen). Jani halusi rakentaa parvekkeeni ulkopuolelle platformin ja laittaa siihen kraanan. Oli myös tarve rakentaa katolle 9.kerrokseen ankkuripiste köydelle ja kuvata köydessä roikkuen. Ketosta piti varmistaa yläkerran naapurin parvekkeelta. Tommy Isojärvi auttoi ystävällisesti lupien saamisessa ja kaikki järjestyi vaikka talonmieheni ei ensin meinannutkaan suostua yhteistyöhön. Sain rauhoiteltua hänet ja hän suostui luovuttamaan minulle avaimet katolle pääsyä varten. Kuvaaminen omassa kämpässä oli siinä mielessä kätevää, että saimme porata pultteja minne ikinä halusimme.

Loppukesäkuu meni varsin intensiivisesti soitellen puheluja ja organisoiden asioita Gourmet Club-elokuvan kuvausten lomassa. Saimme mukaan tuotantopäälliköksi Saara Kankaanpään, joka organisoi meille henkilökuntaa soittaen satoja puheluja. Käytimme sumeilematta hyväksi kaikkia mahdollisia elokuva-alan tuttujamme, joita meillä on varsin paljon. Yritimme kuitenkin jakaa taakkaa mahdollisimman tasaisesti niin, ettei esimerkiksi tekniikan ihmisiä tarvitsisi pyytää useaksi päiväksi mukaan. Kuvauspäiviä tulisi yhteensä 18. Kesäkuun lopulla aloimme harjoitella näyttelijöiden kanssa. Teimme joitakin käsikirjoituksen ulkopuolisia kohtauksia roolihenkilöiden elämästä, millä syvensimme henkilöhahmoja. Jätin näyttelijöille paljon vapauksia kehittää omaa hahmoaan, joka tuntui inspiroivan heitä. Meillä oli paljon muutakin harjoiteltavaa. Vaatimukset olivat kovat. Heidän tulisi pärjätä korkeissa paikoissa, uskaltaa tehdä hurjia juttuja ja omaksua nopeasti kiipeilytaidot ja turvavälineiden käyttö. Kuvauksissa heillä tulisi jo olla valmiudet pitää omasta turvallisuudestaan välillä yksin huolta ja toimia kuvissa, niin uskottavasti, kuin myös turvallisesti. Aloimme harjoitella kiipeilyä, pendulum-hyppyjä sillalta ynnä muuta mukavaa.

Harjoittelun ohessa he tutustuivat toisiinsa erittäin hyvin ja porukasta muotoutui hyvin yhtenäinen. Ilmassa alkoi olla Reunalla-elokuvan henkeä. Petterin ja Janin kanssa koetimme järjestää ryhmälle mukavia hengennostatustilaisuuksia aina kun mahdollista.

PÄIVÄT 3 JA 4

Viimein alkoivat varsinaiset kuvaukset. Ensimmäiset kaksi päivää kuvasimme autot-kohtausta. Meillä oli koko Pengerkatu suljettuna hetkittäin. Kuvasimme kraanalta, joka oli rigattu autoon, polkupyörärigillä, käsivaraa liikkuvan kuorma-auton katolta, konepeltirigillä, meininki oli hurjaa. Kaksi isoa Pickuppia kaahasi ahtailla kaduilla. Jossain vaiheessa rakennusviraston auto kaartoi kuvauspaikalle ja mies kertoi ettei löydä mistään merkintää kuvausluvastamme. Eräs järjestäjä oli unohtanut lähettää paperit, mutta saimme järjestettyä asiat parilla puhelinsoitolla.

PÄIVÄ 5

Kuvaukset jatkuivat Jaskan kotona kuvattavilla kohtauksilla. Haasteena oli saada kaksi sopivan näköistä vierekkäistä kerrostaloa, joihin pääsisimme vastakkaisille parvekkeille kuvaamaan. Jaskan kämppä oli kaverini Joken kämppä Kalliossa. Emme varsinaisesti tunteneet Joken naapuritalosta ketään, jonka kämppään pääsisimme. Onnistuin hoitamaan asian kymmenillä ovikellonsoitoilla ja numerontiedusteluilla. Viimein tärppäsi. Samana päivänä kuvasimme myös varsin mielenkiintoisen kohtauksen, jossa koko Jaskan kämpän kaikki lattiat on täytetty vedellä. Tässä onnistuimme lavastaja Sami Silvennoisen suosiollisella avustuksella.

PÄIVÄ 6

Tapasimme Suomen Parkour-Yhdistyksen heppuja, jotka lupautuivat tulemaan tekemään joitakin stuntteja elokuvaan. Hyperaktiivinen Tung Bui ystävineen vakuutti meidät taidoistaan ja kahjoudestaan melko nopeasti.

PÄIVÄ 7

Kuvasimme elokuvan alkukohtausta, jossa laskeudutaan Hotelli Palacen ulkoseinää pitkin. Tämä päivä osoittautui elokuvan - ei ehkä hankalimmaksi - mutta ärsyttävimmäksi. Meillä oli luvat jo koko juttuun. Tarkoitus oli kuvata laskeutumiskuvat Janin suunnittelemalla Vertical Tracking Devicella(VTD) niin, että kamera laskeutuu kundien mukana kuvaten sivulle ja taustalla näkyy Tuomiokirkko. Aloitimme aamukahdeksalta muilla kuvilla, tarkoituksena kuvata VTD-kuvat puolenpäivän aikaan. Ryhmä oli jo roudannut kaiken tarvittavan paikalle. Kymmenen paikkeilla sain ilmoituksen, että emme ehdottomasti saakaan tehdä laskeutumiskuvia. Joku Palacen tiloissa vuokralla olevan ammattiyhdistyksen edustaja oli nostanut aiheesta jostain syystä äläkän. Ilmeisesti syy oli se ettemme saisi nähdä ikkunoista sisälle(!?). Mitähän ihmettä siellä oikein tehdään.. Ei auttanut kuin kuvata kaikki muu ja ratkaista laskeutumiskuvat myöhemmin. Koko ryhmämme alkoi olla aika vihoissaan tälle henkilölle, joka tuli vielä meille suutaan soittamaan. Pidimme kuitenkin päämme suhteellisen kylmänä. Meillä oli vielä toivoa saada lupa laskeutumiskuville isommalta pomolta muuna päivänä. Lupaa ei koskaan saatu, mutta kohtaus on silti valmis.. Jos ajattelit että kävimme tekemässä sen laittomasti - harkitsimme sitä vakavasti. Emme kuitenkaan halunneet tehdä karhunpalvelusta muille kuvausryhmille, joiden kuvausluvansaantia moinen olisi saattanut hankaloittaa. Tästä jälkiviisaana sanoisin, että olisi pitänyt aloittaa niillä laskeutumiskuvilla kun kukaan ei olisi ollut vielä paikalla reagoimassa asiaan. Toisaalta pidin saamaamme lupaa varmana aikataulua suunniteltaessa.

   Päivässa oli kuitenkin hienoa se, että Jyrki Arnikari oli jeesaamassa meitä toisena kuvaajana. Kuvauksen ohessa todistimme kauppahallin edustajalla kiinalaisperäisten kauppiaiden agressiivista puukkotappelua, jonka myös kuvasimme. Kun paikalle tulleet poliisit kuulivat tämän, takavarikoivat he nauhamme. Saimme sen toki takaisin kunhan he olivat kopioineet sen. Meillä oli samaan aikaan vääntö päällä poliisien saamisesta yhteen kohtaukseen, joten olimme erittäin yhteistyöhaluisia ja kyseinen rikospoliisi yrittikin auttaa meitä - tuloksetta.

PÄIVÄT 8 JA 9

Tulevan viikonlopun yöt kuvasimme yöllistä Parkour-seikkailukohtausta. Laskeuduimme työmaanostimesta ja painelimme sissitoimintana ympäri Kalliota ja lähialueita tehden Parkourtemppuja. Välillä saimme vihaiset talonmiehet peräämme. Tässä tapauksessa emme mustanneet muiden elokuvantekijöiden mainetta, koska kuvasimme hyvin pienillä kameroilla ja vaikutimme lähinnä nuorisojoukolta.

PÄIVÄ 10

Tiistaina kuvasimme tappelukohtausta. Päivä oli viileä, niinkuin suurin osa tuosta heinäkuusta(aurinkoisista päivistä kuvasimme varmaan kaikki aurinkoiset hetket). Kari Ketonen ja Pete Lattu tappelivat suihkulähteessä pitkän päivän. He olivat aamusella hieman harmissaan kylmyydestä, joten järjestin heille kuivapuvut vaatteiden alle(ne hieman pilkistävät sieltä alta, mutta onpahan klaffarinetsijöille jotain huomautettavaa). Saimme poliisit avustamaan elokuvaa, mikä olikin yllättävän vaikeaa. Helsingissä se ei onnistunut lainkaan, jouduimme etsimään edellisenä päivänä uuden kuvauspaikan Espoosta.

PÄIVÄ 11

Pendulum-siltahyppykohtaus ja pressipäivä. Päivä oli rankkasateinen ja olimme ajatelleet kohtauksen aurinkoiseksi. Ei voinut mitään, päätimme että tarinan tyypit eivät sateesta masennu. Jani kuvasi ja värimääritteli kohtauksen niin hienosti, että tunnelma on oikein hieno ja eteerinen. Making of-materiaalia katsellessa se näyttää lähinnä myrskyltä ja oikeastihan siellä oli todella kylmä. Teimme hurjia kuvia. Heitimme kamerani sillalta pendulum-köydellä ym. Toisena kuvaajana meitä jeesimässä Mika Orasmaa.

PÄIVÄ 12

Seuraavaksi kuvasimme Kotimatka Olhavalta kohtauksen. Rigasimme kolme kameraa autoon kiinni ja improsimme kohtauksen. Se oli varsin hankalaa, koska minulle ei oltukaan saatu monitoria ja jouduin ohjaamaan kuuloaistini varassa auton takakontissa maaten. Teknisen toteutuksen haaste oli kuorma-auto, jonka konttiin oli rakennettu rata, jossa oli dolly, jonka päällä oli kraana, joka kurkotti hinauksessa olevan roolihahmojen auton sivuikkunaan. Auto päästettiin irti hinauksesta köydenlaukaisulaitteella, jolloin syntyi varsin erikoinen kamera-ajo. Jani oli elementissään.

PÄIVÄT 13-16

Tulevalla viikolla oli tarkoitus lähteä Olhavalle, mutta säätiedotuksia seurattuamme siirsimme n.40 ihmisen lähtöä päivällä. Olhavalla vietimme neljä vaikeaa, raskasta, mutta ehkä elokuvan hienointa päivää kuvaten kiipeilyreissulla tapahtuvat kohtaukset. Asuimme teltoissa ja vaihtuvat kokit loihtivat herkkuruokiaan. Tuotimme hieman häiriötä paikalla olleille kiipeilijöille kun valtasimme osan reiteistä useaksi päiväksi, mutta onneksi tunsimme suurimman osan heistä.

PÄIVÄ 17

Viimeiseksi kuvasimme elokuvan loppun Teron kidnappaus-kohtauksen. Kari Ketonen ja Kari Hevossaari tekivät haastavimman stunttinsa ja laskeutuivat 7-kerroksesta Janin asunnon parvekkeelle. Stuntti oli vaikea, mutta he olivat harjoitelleet jo paljon ja vakuuttivat homman olevan hanskassa.

Viimein pääsimme viettämään karonkkaa Janin veljen ystävällisellä avustuksella Inkooseen, luonnon rauhaan.

PÄIVÄ 18

Kuvasimme muutaman toiminnallisen paikkauskuvan alun Palace-kohtaukseen Jean-Noel Mustosen kanssa.

Tekemättä oli vielä leikkaajan valinta. Juttelin muutaman leikkaajan kanssa, jotka kaikki olivat hyviä leikkaajia. Valitsin hommaan Pezi Luukkaisen. Peziä suositeltiin todella monelta suunnalta sekä hyväksi leikkaajaksi, että hyvän, kehittävän ilmapiirin ympärilleen luovaksi tyypiksi, joka on hyvä niin pohtimaan ratkaisuitaan kuin myös perustelemaan niitä. Pezi on myöskin kiipeilijämiehiä. Leikkaus saatiin varsin valmiiksi noin puolen vuoden taisteluilla. Hyvät leikkaajat ovat yllättäen myöskin varsin työllistettyjä.

Kaveri, jonka oletimme tekevän äänisuunnittelun, oli myöskin kiireinen. Hän sanoi ettei aikaa projektiin ole pitkään aikaan. Yritin hajauttaa äänen jälkitöitä huonolla menestyksellä. Lopulta Juha Hakanen halusi auttaa. Hän teki kolme päivää hommia ja siivosi dialogit epäpuhtauksista. Vielä tarvittiin luovaa äänisuunnittelua, foleyta, musiikkia.. Tekijän löytäminen kesti vielä yli puoli vuotta. Viimein eräs Santtu Miikkulainen lupasi auttaa, ja teimme yhdessä hänen kanssaan äänet loppuun.

Joistakin kuvista piti poistaa hieman vaijereita. Siihen aikaan Generator Postissa työskennellyt Ville Vaajakallio suostui auttamaan meitä. Pari kuvaa korjasin itse. Värimäärittelyn lupasi tehdä Frame Graphics. Yhdessä päivässä ei kuitenkaan valmista saatu aikaan, ja uuden päivän löytäminen hommaan osoittautui vaikeaksi. Joulukuussa 2005 Petteri kertoi löytäneensä meille paikan, missä saattaa jälkityöt loppuun. Nitro FX ojensi auttavan kätensä. Vietimme Eki Halkan kanssa pari mukavaa päivää ja Eki teki hienoa työtä ja paljon enemmän kuin edes uskalsin toivoa.

Elokuvaa oli mukana tekemässä toistasataa hienoa ihmistä. Niiltä, jotka olen unohtanut lopputeksteistä, pyydän nöyrimmästi anteeksi. On ollut hienoa nähdä, että alan ihmisillä riittää intoa tulla mukaan tekemään työtä silkasta rakkaudesta elokuvaan. Olen ollut sanaton kiitollisuudesta ja niin kovin otettu. Jos minusta joskus tulee rikas ja kuuluisa, niin kutsun teidät kaikki kartanooni kahville. Häh häh hää!

Antti Lahtinen

elokuvan ohjaaja

Reunalla-elokuvassa mukana olleet:

REUNALLA -ELOKUVA

cast (in order of appearance)

Jaska - Kari Ketonen
Saara - Mervi Takatalo
Tero - Pete Lattu
Mika - Kari Hevossaari
Peku - Marc Gassot
actionkaveri - Jarmo Saarela
actionkaveri - Ville Toivanen
actionkaveri - Kenneth Wennström
actionkaveri - Jarno Eerola
baarimikko - Antti Lahtinen
portsari - Mikko Klang
rallityttö - Piia Aalto
mini-tyttö - Ninni Koivisto
liikenteenpysäyttäjä - Sami Ylikoski
portinvartija - Toni Hakala
vartija - Julius Sepponen
vartija - Jukka Tarvainen
isännöitsijä - Åke Lahtinen
talonmies - Tapani Sainio
ohikulkija - Riitta Kekäläinen
ohikulkija- Oskari Pinomaa
ohikulkija - Arto Pinomaa
ohikulkija - Minna Jyrälä
poliisi- Vesa Sell
poliisi- Jari-Pekka Viitalahti
ohikulkija - Jari Heiskanen
ohikulkija - Perttu Tevanen
hoito - Linda Rosqvist
poikaystävä - Kosti Lehikoinen
tyttö parvekkeella - Anu Peurakoski

crew
ohjaus, käsikirjoitus - Antti Lahtinen
kuvaus - Jani Pinomaa
leikkaus - Petzi Luukkainen
tuottaja - Petteri Lehtinen
tuotantopäällikkö - Saara Kankaanpää
puvustaja - Ninni Koivisto
päämaskeeraaja - Jaana Lahtinen
maskeeraaja - Laura Hecht
näyttelijöiden hiukset - Tiina Lindblad
Jaana Lahtinen
making of kuvaaja - Piia Aalto

Valomiehet
Sami Ylikoski
Karri Pöykiö
Juha Niska
Kenneth Wennström
JP Passi
Mikko Leinonen
Santtu Miikkulainen
Eero Lämsä
Sami Toro
Kosti Lehikoinen
Joona Marila
Juha Virtala
Mika Vuorinen
Aki Karppinen
Manu Haapala

Gripit
Karri Takala
Juha Niska
Jani Pinomaa

B-kuvaajat
Jyrki Arnikari f.s.c.
Mika Orasmaa f.s.c.
Jean-Noel Mustonen
Mikko Simula
Antti Lahtinen
Santtu Miikkulainen
Petteri Lehtinen
Penni Vasama

Apulaisohjaajat
Malla Mäenpää
Veera Reinhardt
Petteri Lehtinen
Saara Kankaanpää

Järjestäjät
Tommy Isojärvi
Petri Österlund
Ville Toivanen
Markus Friskberg

Stuntit
Tung Bui
Jussi Polkko
Jukka Tarvainen
Jani Pinomaa
Antti Lahtinen
Jussi Koivulahti
Teemu Tapaninen

Autostuntit:
Tomi Tapaninen
Karo Lipponen

Turvallisuusvastaava Olhavalla
Jarmo Saarela

catering
Reetta Lahtinen
Joel Soiniitty
Krista Sorsakivi
Jonna Söderholm
Tarja Lahtinen
Jaana Lahtinen
Åke Lahtinen

Äänittäjät
Sanna Vuorinen
Juha Hakanen

Puomittajat
Liisi Soininen
Janica Granström

Lavastaja
Sami Silvennoinen
Silver Zombie

Rekvisitööri, loppukohtaus
Tyra Therman

Kuvankäsittely SFX
Ville Vaajakallio

Äänen post production
Santtu Miikkulainen
Antti Lahtinen
Juha Hakanen

Värimäärittely
Eki Halkka - Nitro FX

tuotantokonsultointi - Mikko Tenhunen
line producers - Antti Lahtinen & Jani Pinomaa

MUSIIKKI
Apulanta "Terä" & "Reunalla"
Roland Drummond alias "Plecko"
Jarno Eerola
Eero Löyttyjärvi
Ville Alajuuma
Santtu Miikkulainen
Antti Lahtinen

KIITOKSET
Angel Films:
Henrik Paersch, Petri Anttonen
ja koko loistava henkilökunta
P.Mutasen Elokuvakonepaja:
Artturi Mutanen, Tuomas & Nea
Nitro FX:
Marika Tulivuori
Juha Hakanen
Helsingin Kiipeilykeskus:
Jussi Koivulahti, Joonas Sailaranta
Quiksilver/Mika Lahtinen
Clobber/Antonio Paakkolanvaara
Musta Pörssi/Kamppi:
Pekka Lumikuru
Jari Pesonen
Niklas Lindqvist
Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Kiipeilytoimikunta
Kiipeilykauppa Camu
Jouni Kortesato
Untamo Lehto
Espoon Poliisi:
Vesa Sell
Teemu Väärtinen
Viitalahti
Kaarlo Svan
Juha Laitiainen
Jorma Pura
Porvoon Poliisi
Oy Filmfotograferna Ab
Paula Niskala
Helsingin Energia:
Keijo Salo
Risto Immonen
Rattle Nest MC
Kalliovuorten Rakennuskonepalvelu
Jani Tuki
AAP Palmberg
Ilkka Mukkala
Harri Naarajärvi
Risto Hankala
Kaivopuiston Grilli
Also Starring:
Olli Korpiala

Kiitokset myös
Pirjetta Pinomaa
Mika Korkeamäki
Åke Lahtinen
Tarja Lahtinen
Jonna Söderholm
Tuomas Kuittinen
Roope Roininen
Elanto
Point
Saumasters Ky
Ville Alatalo
Mikko Sippola
Linda Melen
Teemu Tapaninen
Marko Virtanen
Motel Royal
TeaK
Shadow Productions

SUOMEN ELOKUVA- JA TV-TUOTANTO
2006